Privatumo Politika

   Šioje Privatumo politikoje galite sužinoti, kokią informaciją apie Jus renkame, kai lankotės internetinėje parduotuvėje www.matchanature.lt, ir pateikiate savo kontaktinę informaciją individualizuotiems komerciniams pasiūlymams gauti, ką su šia informacija darome, kiek laiko ją saugome  ir kam perduodame. Taip pat čia rasite svarbios informacijos apie Jūsų teises, susijusias su Jūsų duomenų tvarkymu. 

    Jūsų asmens duomenų valdytojas yra:

 “Matcha nature”, Lietuva, Vilnius – Įsruties g. 21-19, 06284, [email protected].

    Mes tvarkome Jūsų asmens duomenis vadovaudamiesi Bendruoju duomenų apsaugos reglamentu (ES) 2016/679 (toliau – Reglamentas), Lietuvos Respublikos asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymu ir kitais Jūsų asmens duomenų tvarkymui taikomais teisės aktais. Privatumo politikoje vartojamos sąvokos suprantamos taip, kaip jos yra apibrėžtos Reglamente.

    Asmenys, kurie yra jaunesni negu 14 metų amžiaus, negali mūsų interneto svetainėje pateikti jokių savo asmens duomenų.

Kokią Informaciją Apie Jus Renkame Ir Kam Ją Naudojame?

Statistiniai duomenys apie naršymą svetainėje

    Mes nuolat tobuliname interneto svetainę ir siekiame, kad naudotis mūsų svetaine www.matchanature.lt būtų kuo paprasčiau ir patogiau. Tam turime žinoti, kokia informacija labiausiai domina mūsų svetainės lankytojus, iš kurių miestų mūsų svetainė lankoma, kiek dažnai lankytojai prisijungia, kokią naršyklę naudoja, kokiu svetainės turiniu domisi, kokiuose įrenginiuose svetainė skaitoma ir panašiai.

    Šią informaciją renkame naudodami „Google Analytics“ įrankius, kurie leidžia fiksuoti ir analizuoti, kaip svetainės lankytojai naudojasi svetaine. Daugiau apie „Google Analytics“ ir informaciją, kurią šie įrankiai leidžia rinkti, galite čia.

    Jeigu pageidaujate, kad „Google Analytics“ įrankiai nefiksuotų informacijos apie Jūsų naršymą internete, galite panaudoti „Google Analytics“ atsisakymo naršyklės papildinį.

Kaip Galite Susipažinti Su Savo Duomenimis? Kokias Teises Turite?

    Jei norėtumėte sužinoti, kokius duomenis esame apie Jus surinkę, galite kreiptis į mus šiuo el. paštu: [email protected]. Šiuo adresu taip pat galite kreiptis prašydami duomenis ištaisyti, ištrinti, apriboti duomenų tvarkymą, atšaukti duotus sutikimus, nesutikti su duomenų tvarkymu remiantis mūsų teisėtu interesu, nesutikti su duomenų tvarkymu tiesioginės rinkodaros tikslais, jei taikoma, įgyvendinti teisę į duomenų perkeliamumą.

    Gavę Jūsų prašymą pateikti duomenis ar įgyvendinti kitas Jūsų teises, privalėsime patikrinti (identifikuoti) Jūsų tapatybę. Šiuo tikslu mes galime prašyti Jus nurodyti Jūsų vardą, pavardę, el. pašto adresą ar telefono numerį ir lyginsime, ar Jūsų nurodyti duomenys sutampa su atitinkamais duomenimis. Mes,  ne vėliau kaip per 1 kalendorinį mėnesį nuo Jūsų prašymo gavimo dienos, pateiksime Jums atsakymą, atsižvelgdami į prašymų sudėtingumą ir skaičių. Mes turime teisę 1 kalendorinio mėnesio laikotarpį pratęsti dar 2 mėnesiams, apie tai Jus informuodami iki pirmojo mėnesio pabaigos ir nurodydami tokio pratęsimo priežastis. Jeigu Jūsų prašymas pateikiamas elektroninėmis priemonėmis, atsakymą mes Jums taip pat pateiksime elektroninėmis priemonėmis, išskyrus atvejus, kai tai bus neįmanoma (pvz.: dėl itin didelės informacijos apimties) arba tuomet, jei Jūs prašysite Jums atsakyti kitu būdu.

Tiesioginė Rinkodara (Reklamos Siuntimas)

    Jeigu jūs užsisakėte naujienlaiškių skyriuje, laikas nuo laiko atsiųsime Jums naujienų ar pasiūlymų. Teisinis pagrindas siųsti šiuos pranešimus – mūsų teisėtas interesas reklamuoti mūsų parduodamas prekes ir paslaugas ir didinti jų pardavimus (Reglamento 6 str. 1 d. (f) p.) ir Jūsų sutikimas (Reglamento 6 str. 1 d. (a) p.). Turite teisę nesutikti gauti tiesioginės rinkodaros pranešimus arba bet kada jų atsisakyti. Jūsų asmens duomenys tiesioginės rinkodaros tikslu bus tvarkomi 2 metus nuo paskutinės bendravimo su Jumis dienos. Suėjus nurodytam terminui Jūsų asmens duomenys bus nedelsiant sunaikinti. Po Jūsų sutikimo dėl asmens duomenų tvarkymo atšaukimo, juos sunaikinsime automatiškai.

Pirkimo Duomenys

    Jums užsakant ir perkant prekes interneto svetainėje tvarkome Jūsų kontaktinius ir užsakymų duomenis – vardą, pavardę, adresą, telefoną, elektroninio pašto adresą, prekių pavadinimus, kiekius, kainas, atsiskaitymų duomenis, prekių atsiėmimo vietą. Jūsų elektroninio pašto adresą naudosime ir siekdami priminti apie krepšelyje paliktas prekes ir nebaigtą vykdyti užsakymą. Teisinis Jūsų asmens duomenų tvarkymo pagrindas yra pirkimo – pardavimo sutarties tarp Jūsų ir mūsų vykdymas (Reglamento 6 str. 1 d. (b) p.).Šiuo tikslu tvarkomus Jūsų asmens duomenis saugosime ne ilgiau nei vienerius metus nuo Jūsų atlikto pirkimo, išskyrus atvejus, kai laikantis teisės aktuose numatytų pareigų, pavyzdžiui, vykdant valstybės institucijų nurodymus ar dalyvaujant teisminiuose ginčuose Jūsų asmens duomenis reiks tvarkyti ilgiau nei nurodytas terminas.

Kokią Informaciją Apie Jus Renkame Ir Kam Ją Naudojame?

    Jūsų duomenis visada laikome saugiai ir reikalaujame, kad tai užtikrintų visi mūsų partneriai ir paslaugų teikėjai, kurie turi prieigą prie Jūsų duomenų.

Jūsų duomenis gali peržiūrėti:

  •  „Matcha nature“ darbuotojai, prižiūrintys interneto svetainės veikimą ir turinį;
  • Interneto svetainės analitikos paslaugų teikėjas Google LLC (Jungtinės Amerikos Valstijos), kiek tai būtina svetainės duomenų analitikos tikslais. Google LLC yra įrašyta į ES ir JAV Privatumo skydo sistemos dalyvių sąrašą, kas patvirtina, kad šis tiekėjas tinkamai laikosi ES reikalaujamų duomenų apsaugos standartų. Analitikos duomenų perdavimui taip pat taikomi sutartiniai įsipareigojimai dėl duomenų apsaugos, su kuriais galite susipažinti čia.

    Slapukus, skirtus pritaikytai internetinei reklamai, gali įrašyti ir pasiekti šie paslaugų teikėjai:

  • Facebook, Inc. Šio tiekėjo privatumo politiką rasite čia. Facebook Inc yra įrašyta į ES ir JAV Privatumo skydo sistemos dalyvių sąrašą, kas patvirtina, kad šis tiekėjas tinkamai laikosi ES reikalaujamų duomenų apsaugos standartų;
  • Google, LLC. Šio tiekėjo privatumo politiką rasite čia. Google LLC yra įrašyta į ES ir JAV Privatumo skydo sistemos dalyvių sąrašą, kas patvirtina, kad šis tiekėjas tinkamai laikosi ES reikalaujamų duomenų apsaugos standartų;

Kaip Kontroliuoti Slapukus?

Jei pageidaujate, galite kontroliuoti ir (arba) ištrinti slapukus. Išsamesnė informacija pateikiama adresu aboutcookies.org arba allaboutcookies.org. Galite ištrinti visus Jūsų kompiuteryje jau esančius slapukus, o daugumą naršyklių nustatyti taip, kad slapukai nebūtų įrašomi Jūsų įrenginyje. Tačiau informuojame, kad tokiu atveju Jums gali reikėti rankiniu būdu pakeisti kai kurias parinktis kaskart, kai lankysitės interneto svetainėje, o kai kurios paslaugos ir funkcijos gali neveikti. Čia galite atsisakyti atskirų reklamos paslaugų teikėjų slapukų:

Kiek Laiko Saugome Jūsų Informaciją?

    Jūsų asmens duomenis tvarkome ne ilgiau nei to reikalauja asmens duomenų tvarkymo tikslai, kuriais duomenys buvo surinkti, arba tokį laikotarpį, kokį nustato teisės aktai.Asmens duomenų saugojimo terminus esame nurodę šioje Privatumo politikoje. Statistinė „Google Analytics“ įrankiais ir kitų slapukų pagalba surinkta informacija paprastai naudojama iki 3 metų. Kadangi dalį šios informacijos gali ištrinti tik mūsų partneriai, jie nustato ir jos saugojimo terminus. Slapukai paprastai Jūsų įrenginiuose išlieka iki 2 metų laikotarpio.

Politikos Pakeitimai

    Ši Politika gali būti keičiama bet kuriuo metu. Jeigu ši Politika bus pakeista, apie tai Jus informuosime savo svetainėje – Privatumo politika, kurioje taip pat rasite naujausią šios Politikos versiją.

Kur Kreiptis Dėl Teisių Pažeidimo?

    Jei manote, kad Jūsų teisės į privatumą buvo pažeistos, galite pateikti skundą Valstybinei duomenų apsaugos inspekcijai, L. Sapiegos g. 17, 10312 Vilnius, tel. (8 5) 271 2804, 279 1445, faks. (8 5) 261 9494, el. paštas [email protected] Privatumo politika paskutinį kartą atnaujinta: 2020 m. gruodžio 20d